Even voorstellen

Jolanda de Graaf

Mijn naam is Jolanda de Graaf. Ik woon in Ypenburg samen met mijn man, dochter (de andere woont op zichzelf inmiddels) en Scrabble onze kat. We hebben ook twee paarden maar die wonen niet thuis ;-). 

Als kind al was ik gek op honden en inmiddels heb ik al meer dan 40 jaar honden in huis. Bij mijn ouders was dat een langharige dwergteckel, Nancy genaamd. Dit hondje was in het verleden mishandeld waardoor ze nogal wat angst had voor mannen.

In 1990 hebben mijn man en ik onze eerste hond gekocht. Een Siberische Husky, Nouschka. Met haar ben ik op cursus gegaan bij de KC Delft en daar ben ik niet meer weggegaan. Sinds 1994 geef ik zelf gehoorzaamheidscursussen en heb ik ook 10 jaar agility gegeven.


Na de dood van Nouschka hebben we in 2004 een American Indian Dog, genaamd Sabi gekocht. Sabi vond het geweldig om met een roedeltje honden te lopen. Vandaar dat ik in 2005 regelmatig met Evelien van uitlaatdienst de RoedeL uit Delft meeliep, zodat Sabi met haar roedelgenootjes kon spelen.

Met Sabi heb ik naast gehoorzaamheidstrainingen ook Dogdance, Agility en Treibball gedaan. Helaas hebben we 27 december 2018 afscheid moeten nemen van Sabi. Ze was mijn rechterhand in de uitlaatservice en ze liet een grote leegte achter. 

Sinds januari 2020 hebben we een nieuwe hond. Het is een Tamaskan teefje en ze heet Yume.

Ze mag natuurlijk ook mee met de roedel en dat vindt ze geweldig. Sinds 
2009 heb ik mijn eigen uitlaatdienst. Eerst in samenwerking met de RoedeL in Delft. Langzaamaan ben ik steeds meer honden uit Ypenburg mee gaan nemen en werd het tijd om mij los te maken van mijn Delftse RoedeL-collega's.
Daarom is sinds 1 september 2012 de naam van mijn uitlaatdienst veranderd in Jo!Dogs.

Jodogs logo op jas

Karen Boshuis

Mijn naam is Karen Boshuis. Ik woon sinds 2002 in Ypenburg met mijn man en twee kinderen.

Na mijn studie, leraren opleiding biologie, heb ik 15 jaar met veel plezier voor de klas gestaan.

Na enthousiaste verhalen van Jolanda ben ik eind 2013 enkele malen mee gegaan met haar hondenuitlaatdienst en heb ik kennisgemaakt met jullie vrolijke en lieve viervoeters.

Na een kort gesprek is het idee ontstaan om Jo!Dogs uit te breiden. Vanaf 1 maart 2014 gaan we samen jullie honden uitlaten, zodat we meer service kunnen bieden en elkaar tijdens vakanties en of ziekte kunnen vervangen.

Dieren hebben van jongst af aan een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Zelf ben ik opgegroeid met een Welsh Springer Spaniel, met de naam Troy. Met haar heb ik een basiscursus gehoorzaamheid gevolgd. Nu heb ik sinds augustus 2017 een mini Australian Shepherd, die Whisper heet. Na een aantal gehoorzaamheidscursussen zijn we een cursus Dogdance gaan doen en inmiddels zijn we met veel plezier Agility aan het doen. Natuurlijk gaat ook Whisper regelmatig lekker mee wandelen met onze roedel.

Karen met Dribbel en Nania.